Tider för debitering av el


Vår eldebitering är anpassad för att erbjuda dig flexibilitet och möjlighet att optimera din energianvändning efter olika tidpunkter på dagen. Vi erbjuder tre olika tariff-tider under dygnet för att matcha dina behov och livsstil. Genom att erbjuda dessa tre olika tariff-tider strävar vi efter att ge våra kunder möjligheten att anpassa sin energianvändning för att passa deras livsstil samtidigt som de kan dra nytta av kostnadsbesparingar och en mer hållbar energiförbrukning.

Dygnets tariff tider


P1: 10.00-14.00 samt 18.00-22.00 alla vardagar

Under högtrafikstid, under dagtid när efterfrågan vanligtvis är som högst, tillämpas vår högtrafikstariff. Det är perioden då elanvändningen inom industrin är mest intensiv, och prissättningen är därför något högre för att återspegla detta.

P2 08.00-10.00 & 14.00-18.00 & 22.00-00.00 Vardagar

Vi tillämpar också en mellantrafikstariff under en övergångsperiod. Denna tid infaller mellan hög- och lågtrafikstiderna och erbjuder en prissättning som ligger mittemellan, vilket ger en flexibilitet för användare som kan anpassa sin energiförbrukning under denna period.
​​​​​​​

P3:  00.00-08.00 Vardagsnatten, hela helgen samt alla nationella röda dagar

På kvällen och under natten, när industrins elanvändning vanligtvis minskar, infaller vår lågtrafikstariff. Detta erbjuder en mer kostnadseffektiv elanvändning under dessa tider.


Vill du veta mer? Kontakta oss!

Adress

C/ ALHAMBRA, 5 Bajo LC8 CENTRO
COMERCIAL-LA ZENIA,
03186 Orihuela

Öppettider 

Mån-Fre 10.00-14.00

Telefon

Sverige: +46102529080
Spanien: +34965029123
​​​​​​​

E-post

hej@eljoi.com

Frågor och svar

Kan jag styra min elförbrukning för att minska kostnaderna under ett dygn?

Ja, vissa hushåll kan dra nytta av att använda apparater som kräver hög energi under perioder med lägre priser, till exempel att tvätta kläder under natten när elpriserna är lägre eller under helgen när det är lågtrafikstariff hela dygnet.
​​​​​​​​​​​​​​

Kan man följa elpriset under dygnet?

Ja, se det aktuella elpriset på www.omie.es/en. Kom ihåg att priset visas i MWh (megawattimmar), men ni kan enkelt konvertera det till kWh (kilowattimmar). Observera att priset som visas är exklusive skatter och avgifter. För att få en mer realistisk bild behöver du lägga till en påläggskostnad på cirka 30-40% till det angivna priset.